Kapitalismi tekee meistä kaikista hiljalleen raakalaisia

Siinä pöydällä se lojuu, nettitikku, tuo operaattoreiden suuresti mainostama mobiili-internetyhteys. Sääli vain ettei se oikeasti ole tarkoitettu toimimaan kaikilla. Kapitalismin lakien mukaan operaattoreiden ei kannatakaan valita toimivaa, viimeisteltyä ja luotettavaa, vaan valita ja tuoda markkinoille se halvin kohtuullisesti toimiva optimoiden myyntihinnan, tukikustannusten ja valitusten suhteen. Heidän onnekseen ihmiset ovat usein hiljaa, pitävät suunsa kiinni ja häpeävät hiljaa tietoteknistä osaamattomuuttaan. Näin sitä rahaa tahkotaan osakkeenomistajille.

Vanhempi sukupolvi onkin kouluissa ja kodeissa henkisellä ja fyysisellä väkivallalla kasvatettu kuuliaisiksi, kilteiksi ja huomioimaan muut. Mutta tässä raaemmassa kapitalismissa kasvanut nuorempi sukupolvi on tottunut valittamalla vaatimaan oikeuksiaan.

Hyvä niin, ja liikeyritykset kuuluukin laittaa kovilla ja kilpailuttaa – myös eettisin perustein. Ongelmaksi muodostuu saman valittamisasenteen jatkuminen läpi kaikkien elämän sektorien valtion palveluista vapaaehtoisiin kansalaisjärjestöihin ja ihmissuhteisiin.

Kapitalismi tekee meistä kaikista hiljalleen raakalaisia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s