Maailmanparannuksen haasteellisuudesta

Maailmanparannuksessa haasteellista on lopullisten tavoitteiden suuruus, epämääräisyys ja keskinäinen ristiriitaisuus. On monille epäselvää kuinka tavoitteisiin päästään ja silloinkin monet keinoista ovat ikäviä monien ihmisten kannalta.
Tämä maailman luonnollisesta monimutkaisuudesta johtuva epäselvyys on merkittävä syy oikeistolaisten ideologioiden, kuten fasismin, persuilun, nationalismin, nurkkakuntaisuuden, rasismin jne. suosioon: ihmiset kaipaavat selkeitä ratkaisuja selkeisiin ongelmiin ja osittain tietämättömyyttään päätyvät näihin onnettomiin ratkaisuihin. Ratkaisuksi auttaa sivistys ja erilaisuuteen tutustuminen.
Eikä se sen parempaa aina ole vasemmallakaan. Usein ollaan ”yleisesti hyviä ihmisiä”, mutta ei osata johtaa ja laskea tarpeeksi tehokkaita ja konkreettisia askelia parempiin maailmoihin.
Osittain tämä johtaa siihen, että ihmiset välttävät (luonnollisesti) ikäviä tilanteita, ihmisiä, kompromisseja eli käytännössä pysyvät esim. Suomessa poliittisten puolueiden ulkopuolella ja itkevät sieltä sitten kun asiat ovat huonosti eivätkä kuitenkaan ole valmiita uhraamaan omaa mukavuuttaan tehdäkseen jotain konkreettista ja tehokasta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s