Olen anarkisti.

Mutta miten anarkisti voi asettua ehdolle edustuksellisen demokratian vaaleissa ja vaatia valtaa itselleen yli muiden? Kysymys ei ole helppo. Edustuksellinen demokratian on vain välivaihe matkalla suoraan demokratiaan ja anarkiaan, jossa jokaisen näkemyksellä on yhdenvertainen arvo.
Olen hyvä vaikuttamaan ihmisiin ja järjestelmiin myös sisältä, selittämään asioita ihmisille ja ajamaan muutosta. Sen vuoksi uskon panokseni olevan tehokas valittuna edustajana. Lupaa olla kahmimatta valtaa kuten muut ja tarjoavani läpinäkyvyyttä ja avoimuutta omiin sekä muiden valittujen edustajien toimintaan. Yritän aikaansaada tarvittavia demokratian parannuksia.
On jotenkin absurdia, että minun ehdokkaana pitäisi tietää vastaus jokaiseen kysymykseen ja tietää kaikki kaupungin toiminnasta. Enkö voisi luottaa ja eikö minun ennemmin tulisi luottaa ympärilläni oleviin ihmisiin, verkostoihin ja yleisöön laajasti? Huolehtia käydyn keskustelun laadukkuudesta, tuoda esiin näkemyksiä omasta arvopohjastani ja yhdessä päätyä parhaaseen ratkaisuun?
Tiedän toki monia asioita ja selvitän kokoa ajan lisää, mutta päätöksenteon tulee perustua arvoihin eikä ns. “asiantuntijuuteen”. Tämän retorisen savuverhon takana oikeiston ja EK:n pukumiehet tekevät omia etujaan edistäviä poliittisia tekoja eli ns. “teknisiä välttämättömyyksiä”, jotka eivät missään tapauksessa ole “ideologisia”. Roskaa, nämä pukumiehet pitää pysäyttää ja minua äänestämällä teet yhden poliittisen teon siihen hyvään suuntaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s