Fiksusta Kalasatamasta ja vähän myös 300k€ vuodessa maksavasta sopimuksenhallintajärjestelmästä

Maanantain 19.5.2015 tietotekniikkajaoston kokouksessa on kaksi varsinaista asiaa eli tilannekatsaus sopimuksenhallintajärjestelmän hankintaan ja Fiksu Kalasatama -hanke.

Kuten muistamme, ohjelmistohankinnat tapahtuvat pääosin kunkin hallintokunnan omalla päätöksellä ja tässä tapauksessa hankintayksikkö on kaupunginkanslia. Järjestelmäksi on valittu Cloudia Sopimus. Järjestelmän vuosikustannukset tulevat olemaan 300 k€ vuodessa. Hyviä kysymyksiä ovat onko hinta kohtuullinen, tarkalleen minkälaisen järjestelmän tällä saa, mikä on järjestelmän suunniteltu elinkaari ja onko elinkaaressa suunnitteilla merkittäviä integraatioita muihin kaupungin järjestelmiin.

Fiksu Kalasatama -hankkeessa kyse on yhteisen ja avoimen tietotekniikan käytöstä asumisen ja elämisen parantamiseen. Paperi esittää jo muutamia kehitettyjä hankkeita, mutta mielenkiintoisempaa on se kuinka kaupunki kykenee tukemaan sellaisen kaupunki-it-ekosysteemin luomista, jossa annetaan mahdollisimman paljon mahdollisuuksia asukkaita, yhdistyksiä, yrityksiä ja kaupungin hallintoa itseään hyödyntävien sovellusten kehittämiseen ja joissa kaikki ovat toimijoita.

Jatkossa asumiseen ja kaupunkikulttuurin kehittämiseen liittyvät ilmiöt tulevat yhä vahvemmin nojaamaan ja hyötymään tietotekniikasta – jos pohjatyö tehdään hyvin. Minkälaisia mahdollisuuksia tai tarpeita sinulle tulee mieleen? Kerro kommentoimalla!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s