Apotti ja limoviikuna

Limoviikuna ei ollut uusi tai menestyvä kasvi. Se olisi voinut joutua poisheitetyksi, mutta otin sen itselleni. En ehkä olisi valinnut limoviikunaa itse. Kasveissa on kuitenkin kauneutta ja funktiota. Me tarvitsemme kasveja.

Huomasin limoviikunan ruukun olevan vanhanaikainen.

—————-

Apotin tarjouskilpailussa mukana ovat vielä sekä Epic ja Cerner. Muutaman tunnin päästä tietotekniikkajaostossa nähdäkseni arvioimme:

  • Onko vaatimusmäärittely hyvä tuollaisenaan vai mitä siinä pitäisi korjata? Pitäisikö vaatimusmäärittelyn laatua varmistaa jotenkin ennen päätöksentekoa?
  • Voimmeko sallia eri säännöt vaatimusten suhteen Epicille kuin muille (aiemmillekin) toimittajilla eli sallia vaatimuksen sosiaalipuolen valmiista järjestelmästä vaihtua kehitysprojektiin?
  • Mikä on peruste suuren vaatimusmäärän tiputtamisessa erityisesti sosiaalipuolen toiminnoista tässä vaiheessa hankintaa? Onko tällä vaikutuksia nykyisen monoliittisen hankemallin mielekkyyteen?

Omat vastaukseni näihin ovat:

  • Vaatimusmäärittelyssä on jo kohtuullisella työllä löytynyt huomattavia ongelmia ja materiaali tulisi riskien pienentämiseksi ja lisäongelmien löytämiseksi arvioittaa ammattivoimin. Päätöksenteon näin kalliissa hankkeessa pitää olla laadukasta ja perustua faktoihin. Materiaali on hyvin laaja ja sen arvioiminen pelkästään poliitikkojen voimin etenkin vaalien alla on mieletöntä.
  • Emme voi sallia tarjoajien erilaista kohtelua. Jos tuotekehitysprojektit sallitaan niin silloin ne pitäisi sallia kaikille. Hyvä olisi sallia kaikkien tuotteiden osalta ja tuottaa/tuotattaa avoimena lähdekoodina.
  • Satojen erityisesti sosiaalipuolen vaatimusten tiputtaminen romuttaa monoliittihankinnan pohjan. Riskien- ja hankehallinnan vuoksi hanke tulisi nyt pilkkoa useampaan paremmin hallittavaan osaan ja ensimmäisenä toteuttaa terveydenhuollon core-tarpeet.

—————-

Siirsin limoviikunan uudenaikaiseen altakasteluruukkuun.

Sijoitin limoviikunan ruukkuineen keskelle huonetta. Käteni ovat edelleen hieman multaiset.

Yleisradion mukaan aurinko nousi jo Utsjoella, mutta ei vielä Helsingissä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s